Fotocredit: Hans Martin Enger

Valgkamp 2015

Oppegård MDG har stått sentral i lokalmedias dekning av valgkampen 2015. Her kan du lese de fleste oppslagene der våre saker og meninger har blitt omtalt. Godt valg!

august 19, 2015

 

11. september – Historisk bra måling for oss (Østlandets blad)

Oppegård MDG får 6,1 % i valgkampens eneste kommunale meningsmåling. Dette ville gitt 2 representanter i kommunestyret.

 

10. september – Samkjørte om bilkollektiv (Oppegård avis)

(klikk på bildene for å se bilder og lese teksten)

bilkollektiv3

 

 

 

 

 

bilkollektiv bilkollektiv2

 

 

 

 

 

10. september – Nye grønne arbeidsplasser i Oppegård (Østlandets blad)

Leserinnlegg skrevet av Jens Nordahl.

 

27. august – De grønne vil ha flere biler (Dagbladet)

Kronikk skrevet av Hans Martin Enger

 

24. august – Videopresentasjon av Jens Nordahl (Østlandets blad)

2 minutter om hvorfor du bør velge MDG.

 

19. august – Sjekk hva lokalpolitikerne mener (Dagens næringsliv)

Her kan du sjekke hvilken lokalpolitiker du er mest enig med. Legg inn egne svar og sammenlign med Oppegårds ulike partier. I tillegg er det et intervju med Jens Nordahl, Oppegård MDGs førstekandidat.

 

18. august – Jeg ser på politisk engasjement som en form for samfunnstjeneste (Kvinneguiden.no)
Intervju med Shabana Rehman- Jeg ser på politisk engasjement som en form for samfunnstjeneste.

 

13. august – Fagforeningene må snakke til hjertene (Delta.no)

Shabana Rehman i debatt med Thorvald Stoltenberg om fagforeningene på Arendalsuka. – Vi trenger en sterk fagbevegelse. Men fagbevegelsen må snakke til de nye erfaringene som nye generasjoner har, sa Shabana Rehman Gaarder.

 

13. august – Oppegård må bli Eplegård (Dagbladet.no)

Kronikk skrevet av Jens Nordahl. – Det grønne skiftet starter lokalt. Prosjekt Eplegård er innovasjon slik vi i Miljøpartiet De Grønne liker det best: i samspill med naturen og fremtiden; våre etterkommere. Og til det beste for oss som bor her nå.

 

10. august – MDG om næringspolitikk (Oppegård næringsforum)

«Flere nærings- og kontorlokaler står tomme rundt i kommunen vår. Det ville vært både hyggelig og nyttig om vi kunne fylt opp disse. MDG Oppegård ønsker at Oppegård tiltrekker MDG_3_forste_Kandidaterseg grønne gründere. Vi står jo foran en spennende tid hva gjelder grønn energi og energiøkonomisering. Vind, sol, jord- og bergvarme, passivhus, plusshus, smarte strømnett, ny batteriteknologi, biogass fra avfall – mulighetene er svært mange. Det hadde vært utrolig gøy om Oppegård kunne tiltrekke seg bedrifter som jobbet innen et eller flere av disse fagfeltene.»

 

6. august – Mange kjente navn på valglistene i Oppegård (Østlandets blad)

«Shabana Rehman fra Oppegård stiller på kumulert plass for Miljøpartiet De Grønne (MDG). Listen til MDG teller totalt 12 navn. Øverst finner vi Jens Nordahl.

Den kjente artisten og skribenten, Shabana Rehman står på annenplass. Shabana har flere ganger markert seg i miljødebatten. Foran høstens valg er hun også ført opp på tiendeplassen på fylkeslisten til MDG.»

 

20. juni – Svartskog må bevares (Østlandets blad)

Leserbrev skrevet av Jens Nordahl. – Denne utbyggingen er helt unødvendig. Er man opptatt av flere boliger i Oppegård må man gjøre som Miljøpartiet de Grønne vil: fortette nær togstasjonene og busstasjonene sentralt i kommunen.

 

6. juli – Sanner overkjørte alle (Dagsavisen)

Kommunal- og moderniseringsministeren ignorerte også protester fra lokalbefolkningen på Svartskog og motstand fra ulike organisasjoner.

Jens Nordahl i Miljøpartiet De Grønne (MDG), er ikke nådig når han skal oppsummere hva Sanner har gitt tillatelse til. – Utbyggingen er både unødvendig, klimafiendtlig og miljøskadelig, sier han.

 

3. juli – Planen for Bålerud er alt for omfattende (Østlandets blad)

Første sak om Sanners godkjenning av Svartskogsaken. – Det er et kontroversielt vedtak som Høyre har ført frem. Høyre har brukt kontaktene sine etter at de blå-blå kom til makten. Alle relevante høringsinstanser har stilt seg negative til planen. Likevel godkjenner Sanner planen. Her har Oppegård Høyre overkjørt alt av høringsinstanser og beboere på Svartskog. Og til hvilken pris. Det er naturen og fremtiden som taper i dette tilfellet, mener Nordahl.

 

18. juni – Drømmer om en fruktkommune (Oppegård avis)

Det første medieoppslaget om Oppegård MDGs valgliste og politiske saker , med hovedvekt på «Eplegård».